Ananász homoktövis

Ananász koncentrátum homoktövissel

3500 Ft/ doboz (700Cm3) 

Készítményeink egyedi technológiára épülő vákumszárítással készülnek, instant por formában kerülnek forgalomba. A speciális vákumszárítási eljárásnak köszönhetően megmaradnak az eredeti íz, zamat és aroma, az  illat és a színanyagok, valamint a vitaminok, a makro- és mikroelemek, és a biológiailag aktív összetevők döntő többsége, koncentrált formában.

Termékeink tartósítószerek, cukor valamint szintetikus adalékanyagok, színezékek  hozzáadása nélkül készülnek. 

Felhasználás: 2 evőkanál port oldjon 2 dl szénsav mentes vízben. Naponta egy, maximum 2 alkalommal fogyasztandó.

 Száraz helyen, zárt dobozban, üvegben, zacskóban tárolandó 25 C fok alatt.

 Cégünk koncepciója szerint az Egészségvédő Italpor Családunk tagjai olyan zöldségekből, gyümölcsökből készülnek, amelyeknek a szakirodalomból is ismert pozitív élettani hatásai vannak.

 Mit tudunk az Ananászról (Ananas comosus)?

 Szakirodalmi adatok alapján az Ananász sokféle értékes biológiai hatóanyagokat tartalmazó déligyümölcs. Vitaminokban gazdag, található benne C vitamin, thiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav és B 6 vitamin. Magas a folsav tartalma, emellett káliumban, magnéziumban, mangánban, kálciumban és rézben is gazdag gyümölcs. A legfontosabb hatóanyagcsoportja a bromelin, amely proteolitikus enzimeket tartalmaz. A bromelin kiemelkedően sokrétű, klinikailag igazolt élettani hatással bíró enzimcsoport:

-gyulladás csökkentő (stafilococcus ellenes) hatású

-citokinek termelését fokozza( TNF-alfa,IL-1-beta,IL-6, IFN-alfa)

-T sejtek aktivátora direkt módon

-fokozza a tetraciklinek, amoxicillin szérum szintjét, valamint a  kloramfenikol, penicillin, eritromicin hatását

-PGE-2 gátló, ezért NSAID(nem szteroid) tipusú direkt hatása van, ezért különféle allergiás megbetegedéseknél jelenthet segítséget

-arthritisnél, bél gyulladásnál, aranyeres és vénás gyulladásnál jótékony hatású

-orrmelléküreg gyulladásnál(sinitis), bőr gyulladásnál hatásos

-sport sérüléseknél fájdalom csillapító, fertőtés veszélyt csökkenti

-vérrög képződést gátolja

-asthma és bronchitis esetén mukoid réteget leoldja

-emésztést fokozza

-daganatellnes hatású (tüdő és petefészek ráknál csökkenti a primer tumort és gátolja a metasztázisok kialakulását (5-FU és Vincristine-nel együtt adagolva) 

Mit tudunk a Homoktövisről (Hippophae rhamnoides)?

 Szakirodalmi adatok alapján a Homoktövis talán a legértékesebb biológiai hatóanyagokat tartalmazó gyümölcsünk.Kiemelkedõen magas a C vitamin tartalma ( 360 mg/100g) További hatóanyagai a következők: A-, P-vitamin, almasav, kvercetinglikozida, xantofilt, fizalin, olajsav, izolinolsav, linolensav, mannit, peonin antocián, palmitinsav, sztearinsav. Karotinoid tartalma (16-28 mg/100g) szintén jelentős, valamint magas flavonoid tartalmának (310-2100 mg/100g) is köszönhető sokrétű pozitív élettani hatása.

 Ezenkívül említésre méltó, hogy proteineket, cukorszármazékokat (glukóz, fruktóz, xilóz; 13%), aminosavakat, szerves savakat (málsav, borostyánkősav; 3,9%)  is magas arányban tartalmaz. A fontos nyomelemek közül a  mangán, króm, réz, vas, foszfor található még a Homoktövisben.

Összetétele és hatóanyagai miatt gyógyászati értéke kiemelkedő. A kínai Gyógyszerkönyvben (Pharmacopoeia) 1977-től szerepel. A volt Szovjetunióban rég kimutatták, hogy a növény kérgéből kivonható 5-hidroxi-triptamin (hippofán) gátolja a daganatnövekedést. Az 1990-es években Kínában folytatott kutatások bebizonyították, hogy tumorgátló hatással is rendelkezik.

A növényi fenolok és különösen az étrendi flavonoidok iránt egyre inkább fokozódik az érdeklődés, ami elsősorban az egészségünk fenntartásában feltételezett funkcionális szerepüknek köszönhető. Kísérleti úton, antimikrobiális tesztekben is igazolták, hogy a flavon, a kvercetin és a naringenin különféle  kórokozók szaporodását gátolja. 

A Homoktövis jótékony hatásai miatt az alábbi esetekben ajánlható

– száj-, hüvely- és végbél-nyálkahártya gyulladás
– fogínygyulladás
– méhnyak-nyálkahártya sérülés
– sugársérülés
– égési sérülés
– forrázási sérülés
– gyomorfekély
– nyombélfekély
– gennyes pattanások
– alultápláltság okozta bőrfekély
– szaruhártya sérülés
– bőrátültetés
– magas vérkoleszterin szint
– koszorúér betegségek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük